Droombaan

Inmiddels is het net iets meer dan een jaar geleden, dat Bert te horen had gekregen, dat zijn baan zou ophouden te bestaan in Nederland, aangezien alle SAP IT naar India zou verdwijnen.

Een barre tijd volgde, te meer, daar ook Corona de wereld parten speelde en zelfs nog speelt. Vanaf 1 januari hoefde hij niet meer naar kantoor te komen, dus kon hij zich volledig richten op het vinden van een andere baan.

Op 1 mei was er nog steeds geen uitzicht op iets anders, maar hield wel de dienstbetrekking op. Dus per die datum financiering door de Staat – WW en derhalve van rechtswege klant van het UWV.

Zijn contactpersoon was redelijk direct: Bert, houd er rekening mee, dat je je leeftijd tegen hebt. Je bent oud, hebt veel ervaring, maar die willen ze enkel tegen de laagste prijs, dus je bent te duur, en je bent vanwege je ervaring eigenwijs – je kunt het beter weten. Dus verwacht niet te veel… Dus een fijn vooruitzicht…

En er werd voort gesolliciteerd… Geen 40 uur per week, maar het zoeken naar leuke vacatures en bedrijven, en het schrijven van sollicitaties kostte wel veel tijd.

Gelukkig waren er ook nog de leuke contacten via LinkedIn en soms via andere (vacature)sites. En gesprekken. Met diverse recruiters en bedrijven. Persoonlijk en leuk.

In juli een hernieuwd contact met een recruitingbedrijf, vanwege een nieuwe contactpersoon. Er volgde een leuk gesprek met recruiter Kyle, een kennismaking. Aan het end van het gesprek gaf hij aan dat hij zich wel een goed beeld had kunnen vormen, en dat hij nog wel wat in zijn portfolio had zitten. Of hij Bert’s profiel niet mocht delen met een Barendrecht’s bedrijf.

Zo gezegd en zo gedaan – wordt toch weer niets, was de gedachte… De volgende dag werd er door Kyle al teruggebeld – er was belangstelling, men wilde een online gesprek plannen.

Het gesprek was goed, prettig. Een online assessment en een gesprek met enkele collega’s werd gepland. Die volgden in de vakantie, werden gedaan vanuit de caravan. Eerste gaf wat gemengde gevoelens bij Bert – heb ik het verpest? Tweede was een prettige kennismaking.

Na de vakantie volgde een afsluitend gesprek on site bij het bedrijf. We zaten inmiddels in september. Ook een goed gesprek, wederzijds, had Bert wel de indruk. En die middag werd er door Kyle gebeld, dat men met Bert verder wilde. Er zou een aanbieding volgen.

Bert heeft de aanbieding geaccepteerd. Een mooi bod, met goede arbeidsvoorwaarden, bij een leuk bedrijf, een Nederlands bedrijf, een bedrijf met een visie. Hij kreeg nog vakantie tot 1 oktober, daarna van start.

Ondertussen is het november en werkt Bert al weer bijna 2 maanden als manager applicatie management, met een team van 8 gedreven professionals en met een aantal enthousiaste bedrijven die aan hem rapporteren. Het lijkt er alles op, dat hij zijn droombaan heeft gevonden…