Kerstavond 2022

Kerstavond 2022

Het jaar loopt weer ten einde, ondanks dat ik hier eigenlijk (te) weinig gepost heb, is er veel gebeurd. Een kleine bloemlezing, waarin ik waarschijnlijk nog (te) veel vergeet te vermelden:

  • Bert kreeg zijn vaste aanstelling bij The Greenery
  • Whiskey is inmiddels twee jaar oud geworden
  • Zomervakantie in Luxemburg, als vanouds
  • Jos vertrokken naar Australië, om daar het laatste stukje naar zijn promotie af te ronden
  • Een korte herfstvakantie in klein comité
  • De zoveelste coronavaccinatie voor Yvonne en Bert
  • Yvonne met pre-pensioen
  • Bert is inmiddels 62 jaar

En alles tussendoor, wat even niet te binnen schoot, dus…

Ondertussen is het tijd om wat te bezinnen op het jaar. Hoe was het, hoe hadden we het willen zien en hoe is het geworden. En wat dat betreft, het was een lastig jaar, ondanks de grote hoeveelheid zon en warmte, die ons welgevallig was. De corona crisis en daarna de oorlog in de Oekraïne maakten het niet gemakkelijk. Uiteindelijk dus een energiecrisis van heb ik jou daar, die ook leidde tot economische malaise voor velen. Niet best, hoe betrekkelijk goed we in ons land er ook door heen gaan. Er zijn altijd mensen, die het echt slecht hebben. Niet fijn, dus.
Verder mogen we zelf niet echt klagen. Weer die vaste baan, bij een mooi bedrijf en Yvonne echt met pre-pensioen. Wat rust, dus, op dat vlak. Verder ook redelijk stabiel met de gezondheid, dus ook daar geen reden voor een klacht.

Uiteraard blijft er altijd wat te wensen… Neen, niet de staatsloterij winnen of whatever, neen, de wens op dat beetje extra geluk, dat mensen weer bij elkaar komen, dat strijdbijlen begraven worden, dat er positief vooruit gekeken wordt in plaats van met haat of een beschuldigende vinger. In het klein en in het groot…
Hiervoor staat bij ons de deur open, letterlijk en figuurlijk. De toekomst moet voor klein, en voor groot, iets positiefs zijn. Terugblikken is geen optie, maar samen er iets moois van maken, dat wel. En wij wensen ieder dat beetje geluk, zodat daarmee de wereld weer een stukje mooier wordt…

Zodadelijk eerst kijken naar All You Need is Love…

Voor straks… Fijne, gezellige, zalige Kerstdagen!